Régi álmok válhatnak valóra, amihez csak beszélgetni kell egymással. Csótai Lacival kipróbáltuk és működik, ebből született a "Fjällräven Classic 2018" túra megvalósításának ötlete. Az ide vezető útról és az itt szerzett tapasztalatainkról szeretnénk megosztani gondolatokat minél több olvasóval.

2018. március 24., szombat

Mit is viselek a lábamon

A Salomon Quest 4D 2 GTX (Iguana Green-Asphalt-Dark Tithanium) vízálló férfi túrabakancs, egy extra könnyű és kényelmes, technikai terepre szánt, rendkívül stabil, vízálló bakancs agresszív talpkiképzéssel. Gyors, technikás treking túrákhoz és teljesítménytúrázáshoz is kitűnő választás. Hágóvasazható modell! Könnyű, légáteresztő textil és valódi nubuk bőrből a felsőrész.

A 2015-16 őszi-téli szezon újítása a még ergonomikusabb nyelv a még tökéletesebb komfortért, valamint egy új anyagú fűző, ami a korábbinál jobban tart.
A Salomon Quest 4D 2 GTX egy gyors, technikás treking túrákhoz és teljesítménytúrázáshoz kitűnő vízálló férfi túrabakancs középhegyi viszonyok közé, ahol már kell a merevebb talp adta stabilitás, a boka erősebb tartása, illetve a biztos időjárás állóság, esetleg télen szóba jöhet akár egy hágóvasat is igénylő túra. Mindezzel együtt a Quest bakancsnak nagyon jó a lépéskomfortja, szerelem az első próbára.

Technikai részletek: 
Magas szárú kialakítása tartja a bokát. 
A nyelv magasan össze van varrva a cipővel, így biztosítva a nem kívánt kavicsok és egyéb törmelék kívül tartását. 
Magasan körbefutó strapabíró anyag garantálja, hogy a sár ne tegyen kárt a cipő felső részében. 
Szintetikus betét védi a lábujjakat a cipő orránál, ha valamibe belerúgnánk. 
Gore-Tex membrán biztosítja a tökéletes vízállóság mellett a lélegzőképességet, vagyis a száraz lábakat. 
A Salomon fejlesztésű Contagrip talp biztosítja az optimális tapadást mindenféle hegyi terepen, mégsem hagyva nyomot padlón, teremben. 
Advanced Chassis talp megoldás a maximális mozgás kontroll és tökéletes energia management érdekében. Nem érezni minden követ, göröngyöt a talp alatt, mégis érzékenyen reagál a talaj adottságira és stabil lépést biztosít. 
Az Ortholite®-hab belső talp, hűsítő hatású, a láb számára szárazabb környezetet biztosító, extra csillapítással is szolgáló ágyat képez, plusz párnázottsággal és tartással ad a sarokrésznél. 
Súlya 640 g 
Anyaga kiváló minőségű Nubuk bőr, mely hosszabb ideig ellenáll a kopásnak, így tartóssága nő 
A belső légáteresztő anyag kopásálló, és lehetővé teszi a gyors száradást
Tökéletes megoldás az orr részen a lábujjak védelmére mind hegyi valamint erdei környezetben






forrás: internet